Stambeno poslovni objekat Po+P+6

Izgled projektovane zgrade
Izgled projektovane zgrade
Stambeno-poslovni objekat spratnosti Po+P i Po+P+6, sa ukupno 34 stambenih jedinica. Parkiranje vozila predviđeno je u podzemnoj garaži i na pateru. Zgrada poseduje dva lifta.

Lokacija i okolina objekta

Lokacija na kojoj se nalazi objekat pripada užem gradskom centru Niša, u neposrednoj blizini Doma zdravlja. Okružena je gradskim parkovima, kejom reke Nišave, fakultetima, osnovnim i srednjim školama i drugim značajnijim gradskim sadržajima. Najvažniji javni objekti, koji se nalaze na 5-10 minuta hoda od zgrade su: Filozofski fakultet, OŠ Vožd Karađorđe, gimnazija, Stevan Sremac, gimnazija Bora Stanković, vrtić Bambi, park Čair, kej reke Nišave, Narodno pozorište. U blizini se takođe nalazi nekoliko većih objekata trgovine, kao što su IDEA i Maxi Supemarket. Ostali javni sadržaji sa kojima je lokacija ima dobru komunikaciju su park Svetog Save, Klinički centar, Pozorište lutaka, Dom vojske, trg Kralja Milana. Ulica Vojvode Tankosića, u kojoj je smešten objekat pripada ulici nižeg ranga manje saobraćajne prometnosti, što je čini pogodnom za stanovanje. Lokacija ima dobru povezanost sa Bulevarom Nemanjića i ulicom Sedmi juli, jednim od najfrekventijih i najvažnijih saobraćajnica u Nišu.

Tehnički opis

Stolarija je izrađena od PVC profila zastakljenih termopan staklom. Podna obloga u stambenim prostorijama, trpezariji i hodnicima stanova je od troslojnog parketa, a na terasama je obloga od granitne keramike. Zidovi i podovi sanitarnih prostorija su obloženi keramičkim pločicama i opremljene sanitarnim elementima i tuš baterijama. WC šolje se konzolne sa ugradnim vodokotlićem. U objektu su predviđene instalacije vodovoda, kanalizacije, grejanja, jake i slabe struje. Grejanje objekta je daljinsko, sa priključkom na gradsku toplovodnu mrežu.